Overprikkeld: Het Minder Stress Traject

Is het continue druk in je hoofd en ben je toe aan rust? Voel jij je vaak overweldigd, vermoeid, lichtgeraakt, gespannen? Ben je gestressd, gevoelig voor licht, geluid of andere prikkels en slaap je slecht? 

Hooggevoelige personen (HSP's) hebben een buitengewoon scherp zintuiglijk systeem. Je pikt hierdoor subtiliteiten op die anderen misschien niet eens opmerken. Hierdoor ben je in staat om diep verbonden te zijn met de wereld om je heen maar dit kan ook leiden tot een overweldigende stroom van indrukken.

Overprikkeling kan leiden tot stress, een gevoel van uitputting en zelfs fysieke symptomen zoals hoofdpijn en spierspanning. Het kan je in de war brengen, je stemming beïnvloeden en je in een constante staat van alertheid brengen.

Gelukkig kun je leren om met deze overprikkeling om te gaan en stress te verminderen. Dus laten we samenwerken om jouw gevoeligheid te gaan omarmen, strategieën te ontwikkelen om met overprikkeling om te gaan zodat jij  evenwichtiger en gelukkiger kunt leven.

Symptomen van stress bij Hooggevoeligheid

Een onderwerp dat voor veel hooggevoelige mensen behoorlijk herkenbaar is: stress door de overload aan prikkels in onze moderne wereld. Met onze smartphones, sociale media en eindeloze keuzes worden we dagelijks blootgesteld aan miljoenen sensorische prikkels en dat is best wel overweldigend. Herken je dat gevoel van drukte in je hoofd en de behoefte aan wat rust? Dit kan voor ons hooggevoeligen extra uitdagend zijn.

 

Stress is vaak het gevolg als we al deze prikkels niet goed kunnen verwerken. Bij hooggevoeligheid kan zich dit manifesteren op verschillende manieren:

 

Fysieke symptomen: Je kunt je extreem moe voelen, spierspanning ervaren, hoofdpijn hebben, last krijgen van ontstekingen en maag- en darmproblemen ondervinden. Je slaap kan ook flink verstoord raken.

 

Emotionele symptomen: Angst, depressie, prikkelbaarheid en een gevoel van hopeloosheid kunnen de kop opsteken. Je zelfvertrouwen kan ook een deuk krijgen.

 

Gedragsmatige symptomen: Sommigen van ons gaan meer eten, anderen grijpen naar koffie of sigaretten. We kunnen ons terugtrekken uit sociale situaties en merken dat we moeite hebben met concentratie en besluitvorming.

 

Cognitieve symptomen: Piekeren en je zorgen maken over kleine dingen, problemen met focussen en geheugenproblemen kunnen opspelen.

 

Slaapstoornissen: Wakker liggen, vaak 's nachts wakker worden of 's ochtends vroeg ontwaken zonder uitgerust te zijn, kunnen slaapproblemen zijn waar je mee te maken krijgt.

 

Maar er is goed nieuws: je kunt hier iets aan doen! Door je bewust te worden van je hooggevoeligheid en te leren hoe je met deze prikkels omgaat, kun je stress verminderen en een meer gebalanceerd leven leiden.

 

Je bent sterker dan je denkt en je hebt de capaciteit om de stress die hooggevoeligheid soms met zich meebrengt, te managen. Ontdek wat voor jou werkt, omarm je gevoeligheid en omarm de rust.

Wil jij dit voor jezelf?

-> Lekker kunnen slapen

-> Kunnen aanvoelen wat je nodig hebt

-> Je ontspannen kunnen voelen

-> Bewustzijn van jouw stressbronnen

-> Prioriteiten stellen

-> Mindful leven

-> Een gezondere leefstijl

-> Op jezelf vertrouwen

-> Focus en structuur

-> Rust in hoofd en lichaam ervaren

-> Vertrouwen op jezelf

-> Energie ervaren 

-> Minder fysieke klachten

Minder Stress Traject

Wil jij het minder druk in je hoofd hebben en beter met prikkels leren omgaan? Tijdens het Minder Stress Traject traject leer jij jezelf kennen en na afloop weet jij wat je anders wilt en kunt doen. Het traject duurt ongeveer 4  maanden en bestaat uit:


  • Gratis kennismakingsgesprek
  • 5 coach sessies van gemiddeld 1.5 uur
  • Analyse van jouw stress verwerking
  • Inzicht in jouw gedrag en gevoelens
  • Persoonlijke tips om stress te verminderen en prikkels te verwerken
  • Voedings- en bewegingsadvies
  • Mindfullness, adem en ontspanningsoefeningen
  • Thuisopdrachten en oefeningen.

Extra:

  • Verschillende audio’s met ontspanningsoefeningen / visualisaties
  • Onbeperkt contact via Whatsapp Dit traject heeft een waarde van
€ 695,-  en kan ik je nu aanbieden voor € 495,-

Het Minder Stress Traject, dit ga je ontdekken:

 - Hoe jouw lichaam reageert op stress- 

Jouw Stress symptomen herkennen - 

Inzicht in jouw overtuigingen en patronen -

Hoe je focus kunt aanbrengen -

 - Prioriteiten stellen -

Nee zeggen -

Het belang van goede voeding en beweging -

Mindfulness tips om in drukte of stress situaties meer ontspanning te ervaren -

Het belang van slaap en rust - 

Tips om beter te slapen -

De relatie tussen stress en je ademhaling - 

Het verschil tussen stress en chronische stress -