Gratis HSP test

Vraag jij jezelf af: ‘Ben ik hooggevoelig of hoogsensitief?’ Doe dan een HSP test, gratis bij Studio Re-New.

Herken je dit? Het gevoel dat je de wereld om je heen intenser ervaart dan anderen? Geluiden, geuren en emoties lijken je soms te overspoelen, zelfs als je dat liever niet wilt. En die momenten waarop je je afvraagt waarom je emoties zo heftig zijn. Het lijkt soms alsof je in een emotionele achtbaan zit, terwijl anderen rustig lijken te leven. Of misschien beland je ook wel eens in situaties waarin je jezelf verliest omdat het stellen van grenzen een uitdaging is. Het voelt alsof de behoeften van anderen altijd voorrang hebben.

Als je deze kenmerken van hooggevoeligheid herkent, is er een grote kans dat jij hooggevoelig bent. Hooggevoeligheid is een eigenschap die meer dan 20% van de bevolking heeft. Ook is hooggevoeligheid vastgesteld bij meer dan 100 diersoorten.

Door uitgebreid onderzoek via onder andere hersenscans weten we dat er bij hooggevoelige personen bijzonderheden zijn waargenomen in de hersenen. Er zijn in de hersenen meer verbindingen gevonden tussen de amygdala en prefrontale cortex. Deze extra verbindingen zorgen ervoor dat meer prikkels je hersenen bereiken én dat je ook veel sterker op deze prikkels reageert.

Om een indicatie te krijgen of jij tot de groep hooggevoelige mensen behoort, kan het helpen deze test te maken. Een test geeft altijd slechts een indicatie en geen diagnose.

De uitkomst van deze test geeft je inzicht in hoe sensitief jij bent en het kan je richting geven om dit verder te onderzoeken. Wil je meer over het onderwerp hooggevoeligheid lezen, download dan mijn e-book met leefstijl tips.

Ben ik hooggevoelig?