Coaching bij hooggevoeligheid

Coaching bij hooggevoeligheid

Ontdek samen met mij de kracht van jouw hooggevoeligheid.
Ik bied begeleiding en coaching bij hoogsensitiviteit.

Veel HSP (hooggevoelige personen) voelen zich anders, onbegrepen en hebben (nog) geen grip op hun gevoeligheid. Herken jij dit ook? Als coach hooggevoeligheid kan ik je helpen bij het leren kennen en erkennen van jouw hooggevoeligheid.

Naast erkenning en begrip bied ik je als hoogsensitief coach ook praktische ondersteuning en begeleiding. Ik help je te ontdekken voor welke prikkels jij gevoelig bent en het verminderen van deze overprikkeling. Ook gaan we samen op zoek naar manieren om jou weer uit deze overprikkeling te laten komen. Iedere hooggevoelige persoon is anders, reageert op andere prikkels, ervaart andere signalen en heeft iets anders nodig om bij zichzelf te komen en te blijven. Samen gaan we jouw hooggevoeligheid onderzoeken!

Als hooggevoelig coach begeleid ik je bij het leren omgaan met emoties. Hoogsensitieve personen hebben vaak intensere emoties en vinden het lastig hier op een goede manier mee om te gaan. Als coach kan help ik je bij het ontwikkelen van vaardigheden om emoties op een gezonde manier te uiten en te verwerken zodat je steviger in het leven komt te staan en beter met emotionele uitdagingen kunt omgaan.

Ten slotte ga ik je als hooggevoelig coach helpen bij het vergroten van jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde. Veel hoogsensitieve personen hebben moeite om zichzelf te omarmen en te accepteren zoals ze zijn. Samen gaan we werken aan het versterken van jouw zelfbeeld en het ontwikkelen van positieve overtuigingen. Je gaat jouw unieke eigenschap leren begrijpen zodat je als hooggevoelige persoon meer zelfvertrouwen krijgt en in je kracht komt te saan.

Coaching bij hoogsensitiviteit is belangrijk omdat het erkennen en begrijpen van jouw gevoeligheid essentieel is om echt lekker te gaan leven. Ik bied als hooggevoelig coach praktische ondersteuning en begeleiding, hulp bij het omgaan met jouw hooggevoeligheid, verminderen van overprikkeling, leren omgaan met emoties en vergroten van jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde!

Een coach is iemand die je vertelt wat je niet wilt horen, je laat zien wat je niet wilt zien, zodat je kunt worden wie je altijd al had moeten zijn.

Tom Landry

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Ben jij je bewust geworden van jouw hooggevoeligheid en voel je dat je wat begeleiding nodig hebt? Ik begrijp het en ben er om je te coachen. Mijn coachtrajecten zijn altijd maatwerk en worden dus aangepast op jouw als persoon en jouw hulpvraag. Zo ziet een coachtraject er ongeveer uit:

Mijn coaching begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Dit is om te ontdekken of we een goede match zijn .

Vervolgens bepalen we samen waar jij aan wilt werken, maken we een plan en stellen we jouw doel vast.

Om het verschil te kunnen maken, hebben we minimaal 5 sessies van ongeveer 1,5 uur nodig. Deze gesprekken kunnen online, in mijn praktijkruimte of in de natuur zijn.

Onze sessies zijn een moment van rust om tot jezelf te komen en daarom starten we altijd met een ontspanningsoefening.

Je kunt je hart bij mij uitstorten en ik zal luisteren. Door vragen te stellen, komen we vervolgens samen tot de kern.

Door samen oefeningen te doen en opdrachten waar je thuis mee aan de slag aan werkt, ga je voelen wat voor jou werkt en leer jij jezelf kennen.

Je krijgt kennis, tips en handvatten om jouw hooggevoeligheid te begrijpen en omarmen.

Wat gaat coaching bij hoogsensitiviteit je opleveren?

Een hooggevoeligheid coachtraject kan echt het verschil gaan maken in jouw leven. Misschien weet je al best veel over hooggevoeligheid en vraag je je af wat zo’n coachingstraject eigenlijk inhoud.

Dit is wat het je gaat opleveren:

Zelfinzicht:

Als coach help ik je om jezelf beter te begrijpen. We duiken in je gedachten, gevoelens, gedrag en ontdekken wat jou uniek maakt als hooggevoelig persoon.

Emotionele balans:

Als hoogggevoelig persoon voel jij emoties dieper en intenser. Ik help je deze emoties te omarmen, leer je er mee om te gaan zodat je meer balans ervaart.

Grenzen stellen:

Tijdens onze coach sessies leer ik jou je grenzen kennen en ze op een gezonde manier te handhaven.

Stressbeheersing:

Hooggevoelige mensen zijn vaak gevoeliger voor stress. Ik ga je technieken leren om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen.

Zelfliefde:

En ik help je (nog) meer van jezelf te houden. Je verdient het om gelukkig en trots op jezelf te zijn.

Persoonlijke groei:

Als coach begeleid ik je op je pad van persoonlijke groei en help je jouw volledige potentieel te benutten.

Als je overweegt om een coachtraject te volgen, weet dan dat het niet alleen om praten gaat. Het gaat om groeien, bloeien en een leven leiden dat in lijn is met jouw unieke hooggevoelige zelf. Als je meer wilt weten of vragen hebt, sta ik voor je klaar. Samen kunnen we ontdekken hoe een hooggevoeligheid coachtraject jou kan helpen om het beste uit jezelf te halen!

Tijdens onze coach sessies gaan we dieper in op jouw hooggevoeligheid. We zullen niet alleen praten over wat het betekent om hooggevoelig te zijn maar ook over hoe je deze eigenschap kunt omarmen en kunt inzetten als een kracht.

Heb je last van overprikkeling? Vind je het moeilijk om grenzen te stellen zonder je schuldig te voelen? Misschien merk je wel dat je hier nog stappen hebt te zetten maar blijft de praktische toepassing een uitdaging. Geen zorgen, samen gaat dit ons lukken!

Het doel is om jou te helpen een leven te creëren waarin jouw hooggevoeligheid er mag zijn waardoor je meer rust en balans ervaart.

Als jij er  klaar voor bent om de volgende stap te zetten in jouw ontdekkingsreis naar jezelf als hooggevoelig persoon, laten we dan eens praten. Samen kunnen we ontdekken hoe hooggevoeligheidscoaching jou kan ondersteunen.

Ik kijk er echt naar uit om je te ontmoeten en samen aan de slag te gaan!

Wat is nu eigenlijk coaching bij hooggevoeligheid?

➕Leren over hooggevoeligheid
➕Ontdekken hoe jouw hooggevoeligheid eruitziet
➕Weer verbinden met jezelf
➕Signalen van je lichaam leren herkennen
➕Oefeningen om inzicht te krijgen in jouw emoties en gedrag
➕Aan de slag met jouw overtuigingen en patronen
➕Leren grenzen stellen
➕(Nog) beter voor jezelf zorgen
➕Je hooggevoeligheid kunnen inzetten als kracht

Tarieven: HSP coaching

Prijs:
Kennismaking          gratis (45 minuten)
Los gesprek             €   85  (90 minuten)
5 gesprekken           € 400
10 gesprekken         € 750

HSP Coach Alkmaar – HSP Coach Heerhugowaard – HSP Coach Schagen – HSP Coach Noord-Holland – HSP Coach Online – HSP Coach Langedijk – HSP Coach Oudkarspel – HSP Coach Waarland – HSP Coach Noord-Scharwoude – HSP Coach Zuid-Scharwoude – HSP Coach Harenkarspel – HSP Coach Dijk Waard