De buitengewone intuïtie van hooggevoeligen

Het is inmiddels duidelijk dat zeker 20% van de mensen hooggevoelig is. Toch merk ik dat er veel mensen zijn die kenmerken ervaren maar nog niet van zichzelf weten dat zij hooggevoelig zijn (klik hier voor de HSP test). En dat is heel jammer omdat je dan ook niet bekend bent met de voordelen van je hooggevoeligheid en weet dat je kunt vertrouwen op een buitengewone intuïtie.

 

Misschien herken je dit wel: je voelt dat er iets niet helemaal klopt ook al lijkt alles perfect te zijn. Dat knagende gevoel in je onderbuik dat je vertelt om voorzichtig te zijn. Dat is dus je intuïtie in actie! 

 

Wat maakt de intuïtie van hooggevoelige personen zo krachtig? Nou, dat is een gevolg van hoe ze de wereld waarnemen. Ze pikken subtiliteiten op die anderen missen, ze voelen de stemming in een kamer zonder een woord te horen en ze weten vaak wat er speelt achter de glimlach van iemand anders.

 

Wanneer je hebt geleerd om op je intuïtie te vertrouwen dan behoedt dat je voor verkeerde beslissingen, giftige relaties en onnodige stress. Jouw intuïtie is dan als een betrouwbare vriend die altijd in de buurt is om advies te geven.

 

Maar als je niet weet dat je hooggevoelig bent en je dus ook nog niet op een goede manier met jouw sterke intuïtie kunt omgaan, kan dit een last zijn. Je kunt je dan laten meeslepen door de gevoelens van anderen wat tot emotionele uitputting kan leiden. Of je maakt je zorgen over mogelijke scenario's die nooit zullen gebeuren.

 

Het sleutelwoord is dan balans. Voor hooggevoelige mensen is het superbelangrijk dat ze hun intuïtie kunnen omarmen zonder erdoor overweldigd te raken. Dit betekent tijd nemen voor zelfzorg, grenzen stellen en af en toe even afstand nemen van de prikkels om tot zichzelf te komen. En natuurlijk heb ik veel tools en tips om je hierbij te helpen!

 

Dus, als je een hooggevoelig persoon bent, onthoud dan dat je intuïtie je grootste bondgenoot is. Leer ermee te werken, vertrouw erop en gebruik het om je leven te verrijken. Je intuïtie is een krachtige tool, juist als je hooggevoelig bent. Het kan je helpen om betere beslissingen te nemen, gezonde grenzen te stellen en meer in balans te zijn met jezelf. 

buitengewone intuïtie van hooggevoeligen, onderbuik gevoel, balans, zelfzorg, grenzen stellen en afstand nemen, vertrouwen